Finwire 27 March - 12:39

Kimberly-Clark omstrukturerar och tar engångskostnader på 1,5 miljarder dollar

Hygienbolaget Kimberly-Clark kommer att genomföra en omstrukturering i syfte att förenkla verksamheten och minska kostnader. Det kommer att kosta bolaget 1,5 miljarder dollar i engångskostnader, uppges det i ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att organisera om sig i tre affärsenheter; Nordamerika, det internationella segmentet för personlig vård samt internationell familjevård och professionell verksamhet.

Omstruktureringskostnaderna kommer att bokföras under de kommande tre åren. Bolaget tror att åtgärderna kommer att generera 200 miljoner dollar i besparingar under de kommande åren.

Kimberly-Clark skriver att bolagets planerade modernisering av leveranskedjan förväntas generera mer än 3 miljarder dollar i bruttoproduktivitetsbesparingar och 500 miljoner dollar i besparingar för rörelsekapital som kommer att användas för tillväxtinvesteringar.

Bolaget anger även långsiktiga mål för tillväxt och avkastning.

Man ska prioritera försäljningstillväxt före marknadstillväxt, nå en justerad rörelseresultattillväxt inom spannet medelhöga till höga ensiffrigt tal i oförändrad valuta, nå en justerad vinst per aktie i medelhöga till höga ensiffriga tal i oförändrad valuta och ett årligt fritt kassaflöde om minst 2 miljarder dollar.

"Vi ser en tydlig väg mot konsekvent tillväxt och stark marginalökning när vi skärper vårt fokus på områden med konkurrensfördelar och där vi anser att vi har rätt att vinna", säger finanschefen Nelson Urdaneta.

Kimberly-Clark upprepar prognosen för 2024 om en låg till medelhög ensiffrig procentuell organisk tillväxt. Det justerade rörelseresultatet bedöms öka med ett högt ensiffrigt till lågt tvåsiffrigt belopp och justerad vinst per aktie väntas öka med ett högt ensiffrigt belopp.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 16 April - 06:22
C Security handlas i dag med sitt nya namn Embedded Art
C Security handlas i dag den 16 april på Spotlight Stock Market med sitt nya namn Embedded Art....
Finwire 16 April - 06:17
Fasta investeringar i Kina ökade 4,5 procent under januari-mars
Fasta investeringar i Kina ökade 4,5 procent under januari-mars. Väntat var en ökning med 4,0...
Finwire 16 April - 06:17
S&P 500-indexet backade rejält efter Stockholmsbörsens stängning på måndagen
På den breda marknaden på Wall Street stängde S&P 500-index på måndagen på minus 1,20...