Finwire 11 juni - 07:44

Filo hittar koppar i flera hål vid Filo del Sol-projektet - upprepar att mål förväntas nås

Prospekteringsbolaget Filo har fått analysresultat från flera borrhål på Filo del Sol-projektet.

Borrhålet FSDH112 snittade 1 036 meter med 0,65 procent kopparekvivalensgrad, CuEq, från 96 meters djup i Bonita-zonen. Det inkluderar 472,5 meter med 1,02 procent kopparekvivalensgrad från 659,5 meters djup.

Borrhålet FSDH114 snittade 1 460 meter med 0,45 procent kopparekvivalensgrad från 92 meters djup norr om Bonita-zonen.

Filo nämner att hålet 114 bekräftar den norra expansionen som man först såg vid hålet 108, vilket lämnar fyndigheten vidöppen åt norr. Bredden är minst 600 meter.

"Våra borrningar fortsätter att överträffa förväntningarna vid Filo, och de senaste resultaten från den norra delen av Filo öppnar upp för två nya prospekteringsmål med hög potential. Hål 114 bekräftar den nordliga expansion som vi först såg i hål 108, vilket gör att fyndigheten är vidöppen norrut och bekräftar en minsta bredd på 600 meter i detta område, där fyndigheten förblir öppen väster om 114 och öster om 108. Mineraliseringen i detta område börjar mindre än 100 meter från ytan. Dessutom har hål 112 utvidgat den höghaltiga zon som först borrades i Bonita i hål 91 och tyder på att den kan vara sammanhängande med Aurora-zonen över 900 meter åt sydväst. Om denna idé håller, kommer det att väsentligt öka storleken på det mineraliserade området med +1 procent CuEq", uppger vd Jamie Beck i en kommentar.

Han påpekar också att vintern kom tidigt i år, vilket gjort att man tar en kort paus i borrningarna. Dessa kommer att återupptas så fort förutsättningarna är på plats. Borrprogrammet ligger före tidsplan och Filo är övertygade om att de kommer att nå målen för året.

"Det är viktigt att delresultaten från de hål som för närvarande pågår kommer att vara tillgängliga för att informera om vår uppdatering av blockmodellen. Detta arbete kommer att ligga till grund för en första uppskattning av sulfidresurserna vid Filo del Sol, som vi siktar på i början av Q4 2024 och som kommer att bli en spännande katalysator för oss. Vi är inte bara glada över att kunna visa den anmärkningsvärda storleken på denna fyndighet som vi känner till den idag, utan också var ytterligare borrningar kommer att tillföra tonnage och göra Filo till en av de största och viktigaste kopparfyndigheterna på senare tid", uppger Beck.

Se bifogad fil för samtliga resultat.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 25 juni - 17:44
Stockholmsbörsen sjönk under tisdagen, OMXS30-index ned 1,3 procent
Stockholmsbörsen föll tillbaka under tisdagen och avslutade med en tydlig nedgång. De ledande...
Finwire 25 juni - 17:33
Styrelseledamot köper aktier för över 163 miljoner kronor i Gaming Innovation Group
Mateusz Juroszek har den 24 juni köpt 6 069 375 aktier i igamingbolaget Gaming Innovation Group...
Finwire 25 juni - 17:26
Publikation visar att Camurus buprenorfin reducerar användning av otillåtna opioider
En ny publikation i JAMA Network Open visar resultat som indikerar att läkemedelsbolaget Camurus...