Finwire 15 maj - 07:58

Eurobattery Minerals tecknar viljeförklaring för koldioxidfri gruvdrift i Finland

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har tecknat en viljeförklaring för koldioxidfri gruvdrift för batterimineralprojektet Hautalampi i Finland.

Bolaget har skrivit avsiktsförklaringen tillsammans med Okun Energia, ett kraftbolag som delägs av kommunen i Outokumpu, Finland. Formellt är det dotterbolaget Finncobalt som undertecknat viljeförklaringen.

”Vi på Eurobattery Minerals strävar efter att bedriva ansvarsfull gruvdrift och att bidra till en hållbar framtid”, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

"Detta partnerskap med Okun Energia Oy är ett viktigt steg mot att uppnå koldioxidfri produktion av kritiska råvaror, något som ligger i linje med våra mål om ansvarsfull gruvdrift och främjande av den gröna omställningen", fortsätter han.

Eurobattery Minerals kommer att tillhandahålla en del av gruvområdet för produktion av solel. Okun Energia kommer att investera i solcellsenheterna och tillhandahålla el till gruvan inom ramen för ett energiköpsavtal. Strömförsörjningen kommer att ”gå utanför elmätaren", vilket säkerställer en direktproduktion för eget bruk, utan skatter eller elöverföringsavgifter.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 23 maj - 14:13
Ralph Laurens resultat bättre än väntat
Klädföretaget Ralph Lauren redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde...
Finwire 23 maj - 14:06
EU ger Ungern två månader på sig att mildra oro kring lagen om utländska bidrag
EU-kommissionen ger Ungern två månader på sig att lindra oron kring en lag som innebär...
Finwire 23 maj - 14:05
Goldman Sacs äger drygt 5 procent av aktierna i Kindred
Goldman Sachs har passerat över och under flaggningsgränsen vid 5 procent av aktierna i...