Finwire 11 juni - 07:17

Elon Musk hotar att förbjuda Apple-enheter på sina företag

Techmiljardären Elon Musk hotar att förbjuda Apples enheter på de egna företagen, vilka inkluderar bland annat Tesla, X Corp och xAI. Det skriver han på plattformen X.

Bakgrunden är att Apple under gårdagen lanserade Apple Intelligence, vilket är en satsning där OpenAI:s Chat GPT kommer att integreras i Iphones för användning via Siri. Elon Musk är oroad huruvida Apple kommer att skydda användarnas information.

Musk anser att integrationen utgör en "oacceptabel säkerhetsöverträdelse" och att Apple "inte har en aning om vad som faktiskt händer".

"Det är uppenbart absurt att Apple inte är smart nog att skapa sin egen AI, men ändå på något sätt kan se till att OpenAI kommer att skydda din säkerhet och integritet!", skrev han i ett inlägg.

Specifikt sa han att Apple-enheter skulle förbjudas om företaget integrerar OpenAI på operativsystemnivå. Apple uppgav till CNBC att företaget använder sin egen AI och att integrationen av OpenAI är en valfri funktion.

Musk var medgrundare till OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018. Nyligen tog han in 6 miljarder dollar till xAI som är en utmanare till OpenAI.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 14 juni - 19:24
Antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg till 160 stycken (143)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 14 juni - 19:22
Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk till 590 stycken (594)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 14 juni - 17:44
Stockholmsbörsen sjönk under fredagen, OMXS30-index ned 1 procent
Stockholmsbörsen avslutade måndagen med en tydlig nedgång efter att nya siffror visat att...