Finwire 11 June - 08:18

CS Medica ingår avsiktsförklaring med nederländskt bolag

Medicinska cannabisbolaget CS Medica meddelar att man tecknat en avsiktsförklaring, letter of intent, med nederländska GP Europe Holding.

Avsiktsförklaring är det första steget mot att etablera ett potentiellt partnerskap med fokus på förbättrad leveranskedja och distributionsavtal, vilket banar väg för möjliga investerings- eller fusionsscenarier, skriver det danska bolaget.

"Våra stora investeringar och vårt engagemang i FoU, efterlevnad och patentskydd ger oss en stark position på den föränderliga marknaden, särskilt med tanke på konsumenternas övergång till evidensbaserad komplementär och alternativ medicin (KAM). Partnerskapet med GP Holding innebär en strategisk anpassning för att förbättra vår leveranskedja och finansiella robusthet, vilket är avgörande för att skala upp vår verksamhet och öka vårt försprång på marknaden", uppger vd Lone Henriksen i en kommentar.

CS Medica-chefen fortsätter.

"Idag hanterar vi våra utmaningar genom att samarbeta med enastående CMO:er som uppfyller de stränga kvalitets- och regulatoriska kraven för våra produkter och som ger den flexibilitet som krävs för en mindre aktör på marknaden. Genom att gå samman med GP Holding ser vi en möjlighet att skapa en sömlös värdekedja från frö till hylla, vilket avsevärt påverkar våra kostnadsstrukturer och ledtider, förbättrar vår finansiella robusthet och vår flexibilitet på marknaden."

Avsiktsförklaringen är det första steget i en serie förhandlingar, där båda parter är engagerade i en detaljerad due diligence.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 19 June - 17:35
Stockholmsbörsen sjönk på onsdagen, OMXS30-index sjönk 0,5 procent
Stockholmsbörsen sjönk på onsdagen. Utvecklingen var blandad på de stora Europabörserna med...
Finwire 19 June - 17:13
Blackrock flaggar ner i Assa Abloy
Kapitalförvaltaren Blackrock har minskat sitt ägande i låsbolaget Assa Abloy till 4,99 procent av...
Finwire 19 June - 17:08
SBB förlänger utbyteserbjudande, betalning av uppskjuten ränta på hybridvärdepapper
Fastighetsbolaget SBB lämnade den 13 juni ett utbyteserbjudande för innehavare av ett stort antal...