Finwire 13 maj - 06:42

Börsveckan ger köpråd för Loomis och Thule samt säljråd för Xano

Börsveckan ger köpråd för Loomis och Thule i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Dometic och Sobi samt ger säljråd för Xano. Tidningen kommenterar även tre bolag, där tidigare råd kvarstår, innebärande köpråd för Instalco och Bredband2 samt avvakta för Neobo.

Kontanthanteringsbolaget Loomis aktie handlades ned på börsen från en redan låg värdering, trots en hygglig rapport. Lönsamheten i Europa är fortsatt pressad och Loomis Pay går trögt, men framgångar inom Safepoint bådar gott. Börsveckan anser att aktien är för billig på de här nivåerna och ger köpråd.

"Efter ett år med nedgång och ett år med konsolidering kanske vi kan hoppas på ett år med tillväxt för friluftsbolaget Thule. Lönsamheten är bra liksom balansräkningen så nu väntar vi bara på konjunkturvändning", skriver tidningen och köpstämplar aktien.

Lönsamheten ökade en aning under första kvartalet trots fallande försäljning, men utsikterna ser fortsatt ganska utmanande ut för det något högt skuldsatta fritids- och friluftsproduktsbolaget Dometic, bedömer Börsveckan som väljer att fortsätta avvakta.

Läkemedelsbolaget Sobis inledning på året bjöd på fin tillväxt men fallande lönsamhet. Utsikterna för året uppges vara goda men tidningen är inte helt övertygade om att fjolårets stora förvärv kommer att leverera väljer att avvakta.

Investerarna blev lyriska efter industribolaget Xanos förvärv av Graniten i mars med en rejäl kursuppgång därefter, men delårsrapporten för första kvartalet i april visade på en kraftig resultatförsämring. "Vi ser inga tillräckliga triggers för en större omvärdering i det korta perspektivet och med en hög skuldsättning i bakgrunden kan vi inte ge ett annat råd än sälj", skriver tidningen.

Vidare skriver Börsveckan kommentarer om tre bolag där tidigare råd kvarstår. Det innebär avvakta för fastighetsbolaget Neobo, köpråd för installationsbolaget Instalco samt köpråd för bredbandsoperatören Bredband2.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 23 maj - 13:42
Dagens aktierekommendationer i översikt
I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om...
Finwire 23 maj - 13:40
Aktivistinvesterare vill att Rio Tinto ger upp noteringen i London för fokus på Australien
Gruvjätten Rio Tinto bör ge upp sin primära notering på Londonbörsen och göra sin...
Finwire 23 maj - 13:39
Xiaomi höjer försäljningsprognosen för modellen SU7
Teknikjätten Xiaomi höjer försäljningsprognosen för modellen SU7 till 120 000 exemplar av sin...