Finwire 16 maj - 10:56

Balders Next Step Group och Investor startar gemensamma fastighetsbolaget Steptura

Flera av Sveriges tyngsta investerare går samman och startar ett nytt samägt fastighetsbolag. På torsdagen kommer de att offentliggöra planerna. Företaget som döpts till Steptura planerar att investera fyra miljarder kronor till 2026. Målet är att ha nått ett fastighetsvärde på 6 miljarder kronor 2026 och 10 miljarder kronor till 2030. Det rapporterar Dagens industri.

Det är Balders intressebolag, hälftenägda fastighetsbolaget Next Step Group, som tillsammans med Vectura Fastigheter, som är helägt av Sveriges största investmentbolag Investor, som i tysthet utvidgat sitt tidigare samarbete och nyligen startat ett nytt gemensamt fastighetsbolag.

Två stora projekt läggs in i Steptura. Dels bygget av innovationsklustret och kontorslokalerna Goco Health Innovation City, intill Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal och dels det stora fastighetsprojektet kring Volvo Cars tidigare huvudkontor i Göteborg.

Joel Ambré, som är vd för Vectura Fastigheter blir ordförande för Steptura. Vd blir Jacob Torell, som är grundare och vd för Stepturas hälftenägare Next Step Group. Erik Selin och Michael Treschow är andra tungviktare som tar plats i Stepturas styrelse.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 21 maj - 17:47
Billerud vinnare på Stockholmsbörsen, OMXS30-index stängde oförändrat
Stockholmsbörsen stängde på i en oregelbunden tendens på tisdagen, efter att ha återhämtat en...
Finwire 21 maj - 17:39
Slottsviken rapporterar substansvärde på 35,94 kronor per aktie den 31 mars
Fastighetsbolaget Slottsviken redovisar små förändring av omsättning och resultat i första...
Finwire 21 maj - 17:35
Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor
Mjukvarubolaget Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor. Det framgår av...