Finwire 28 mars - 08:19

Avalo förvärvar AlmataBio

Amerikanska läkemedelsbolaget Avalo förvärvar AlmataBio. Samtidigt tar bolaget in kapital, vilket gör att man är finansierat fram till 2026.

Genom förvärvet kommer Avalo över den fas 2-redo antikropp-kandidaten AVTX-009. Topline-resultat från planerad fas 2-studie i hidradenitis suppurativa förväntas under 2026.

"Vi är mycket glada över att kunna tillkännage förvärvet av AVTX-009 och den samtidiga finansieringen på upp till 185 miljoner miljoner dollar. Avalo fortsätter att fokusera på behandling av inflammatoriska tillstånd, och vi är glada över att kunna inleda en fas 2-studie i HS, en allvarlig autoimmun sjukdom med betydande behov som inte tillgodosetts. Vi anser att AVTX-009, som ursprungligen utvecklades av Eli Lilly, har en hög sannolikhet att lyckas vid behandling av HS, vilket framgår av nyligen publicerade data som validerar hämning av IL-1β vid denna sjukdom", uppger Avalos ordförande och vd Garry A. Neil.

Avalo-chefen fortsätter.

"Vi tror att HS är en kommersiell möjlighet värd flera miljarder dollar och att AVTX-009 har potential att bli bäst i klassen och bäst i indikationen på grund av dess mål, halveringstid och styrka, vilket kan möjliggöra stark effekt och bekväm dosering."

Svenska Cantargia bedriver just nu en fas I-studie med bolagets läkemedelskandidat CAN10 som också är en antikropp för behandling av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar. Studien inleddes i september förra året.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 12 april - 20:03
Antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg till 141 stycken (136)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 12 april - 20:02
Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk till 617 stycken (620)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 12 april - 17:39
Corem emitterar gröna obligationer för 500 miljoner kronor
Fastighetsbolaget Corem Property har emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer...