Finwire 16 maj - 07:07

Arjo bryter distributörsavtal för Provizio SEM-skannern - påverkar inte utsikter för 2024

Medicinteknikbolaget Arjo bryter sitt avtal med Bruin Biometrics, BBI, kring exklusiv distribution av Provizio SEM-skanner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Distributionsavtalet om 4+2 år var del av en affär som Arjo och BBI ingick år 2020. Bolagen har under en längre tid förhandlat om en förlängning men parterna uppges stå alltför långt ifrån varandra och har därför beslutat att avbryta förhandlingarna. Distributionsavtalet kommer att avslutas senast den 31 december i år.

"Det är givetvis tråkigt att vi inte kunnat nå en överenskommelse med BBI, samtidigt som jag kan konstatera att vi nu kan fokusera fullt ut på att fortsätta utveckla vår egen affär inom trycksårsprevention, där vi ser god efterfrågan globalt och betydande möjligheter framåt", säger Arjos vd Joacim Lindoff i en kommentar.

Arjos utsikter om 3-5 procent organisk försäljningstillväxt under 2024 ligger fast.

"Den positiva trenden på lönsamhetssidan under 2023 och inledningen av 2024 relaterar i all väsentlighet till vår kärnverksamhet, med endast marginell påverkan från SEM-skannern. Vi ser goda möjligheter att stärka lönsamheten ytterligare framöver", säger Joacim Lindoff.

Diskussioner pågår mellan parterna kring hur distributionsavtalet ska avslutas på bästa sätt, och ett antal detaljer kopplade till detta är därför under förhandling. Arjo kommer att ge en uppdatering när det finns mer information att delge.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 23 maj - 15:33
Ericsson inleder strategiskt partnerskap med Dell
Telekomleverantören Ericsson och Dell inleder ett strategiskt partnerskap för att accelerera...
Finwire 23 maj - 15:29
Biofrigas ser över en fördubbling av utestående offerter
Biofrigas ser ett fortsatt starkt intresse för bolagets produkter och ett gynnsamt...
Finwire 23 maj - 15:28
Evercore plockar bort Target från en taktisk köprådslista
Analyshuset Evercore har plockat bort amerikanska detaljhandelsjätten Targets aktie från en...