Finwire 16 maj - 10:41

ABB vinner order från Södra Cell

Kraft- och automationsbolaget ABB har vunnit en order från Södra Cell att implementera optimeringskontroll. Insatsen kommer hjälpa Södra att nå nya effektivitetsnivåer, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Implementeringen kommer att ske vid blekeriet vid Södra Cells Väröbruk och beskrivs som "nästa steg i ambitionen att driva den digitala transformationen inom pappers- och massaindustrin". Leveransen är planerad att tas i drift under våren och sommaren 2024.

"Vi ser fram emot att arbeta med ABB igen och vi förväntar oss samma goda samarbete och resultat som under implementeringen av de tre APC-styrningarna vid vårt systerbruk i Mönsterås. Vi ser en styrka i att kunna dra nytta av den erfarenhet och kunskap som finns från tidigare installationer", säger Marie Boman, Södra Cells projektledare vid bruket i Värö.

Leveransen kommer också att inkludera utökad funktionalitet för ABB Ability System 800xA distribuerat styrsystem (DCS) genom implementering av avancerad processtyrning (APC) för blekningsprocessen vid Södra Cells bruk i Värö.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 17 maj - 19:52
Antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada sjönk till 114 stycken (116)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada sjönk under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 17 maj - 19:51
Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA steg till 604 stycken (603)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 17 maj - 17:40
Assa Abloys finansdirektör Erik Pieder säljer aktier för 0,6 miljoner kronor
Erik Pieder har den 17 maj sålt 2 000 B-aktier i låsbolaget Assa Abloy där han är...